Au MASACRAT 60 de căței în Postul Sf. Marii. Patricia Paraschiv dată afară cu japca din Auschwitz-ul Primăriei Tg-Jiu…

… și hingherii, acoperiți de o lege crudă!

Ieri, 12 august, relatam despre barbarismul masacrării celor 60 de căței din adăpostul public. Astăzi, medicul veterinar Patricia Paraschiv a fost scoasă, cu ochii în lacrimi, cu Poliția Locală din “Auschwitz-ul” cățeilor fără stăpân de la Tg-Jiu. Directorul A.S.J.O.A.F.S. HUNEDOARA, Niculaie Oprean, responsabilul de adăpost și de masacru spune că, dacă vrea, mâine poate omorî toate sutele de câini din adăpost și e protejat de lege. Primarul din Tg-Jiu îi ține partea și declară că “cei de la asociație și-au făcut temele ca la carte”.  Niciun alt politician gorjean nu a scos o vorbă, nu a avut o reacție. În același timp, mii de oameni din toată țara sunt consternați de atrocitate și rămân stupefiați că, în România, este LEGAL un așa masacru.

Toate acestea în Postul Adormirii Maicii Domnului, în condițiile în care anual Primăria Tg-Jiu achită miliarde A.S.J.O.A.F.S. HUNEDOARA .

Un gest oribil s-a întâmplat și ieri, și azi, la Tg-Jiu. Omorârea cumulativă a celor 60 de câței (viabili) iar astăzi, alungarea, cu “japca”, de către Poliția Locală a unei femei, medic veterinar, cu ochii în lacrimi, din adăpostul de câini. Scoasă afară probabil pentru că soțul dânsei se află de ceva timp în clinciuri politice cu conducerea Primăriei iar mama dânsei în alte clinciuri cu alte autorități.

Să batjocorești în așa fel un om, o femeie care-și strigă suferința, un medic… lasă de dorit!

Ce vină are fata aceasta, veterinarul Patricia Paraschiv, că soțul sau mama ei nu se află în grațiile autorităților aflate temporar la putere?

Patricia Paraschiv, ca om și ca medic veterinar, a realizat mai multe sterilizări GRATUITE în Gorj și județele învecinate, cu propriile mâini, decât au făcut și trebuiau să facă, cumulat, autoritățile responsabile. Fără să fie angajată pe zeci de milioane la stat. Fără să facă politică. Pur și simplu că femeia asta iubește animalele, meseria și punct. Valorile acestea două o fac pe să se distingă atât în mediul profesional cât și social, și merită toată aprecierea.

 

AUTORITĂȚILE OMOARĂ… CONFORM LEGII.

În mod normal, eutanasia se aplică animalelor aflate în stagiu incurabil de boală, suferință. Restul se numește OMOR, și la om și la animale. La noi, legislația este fără scrupule și transformă actul de UCIDERE a unui animal viabil în EUTANASIE. Cât de “umană” se aplică procedura eutanasiei animalelor viabile ține doar de cât de mizerabili sunt cei care o realizează sau de câtă conștiință au.

Da. H.G. 1059/2013 privind metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân din 11.12.2013,

prevăd că:

Este interzisă eutanasierea  câinilor fără stăpân care nu suferă de boli incurabile înainte de expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea  câinelui în adăpost. DECI CÂINII DE AFLAȚI DE PESTE 2 SĂPTĂMÂNI ÎN ADĂPOST POT FI OMORÂȚI.

Decizia de eutanasiere a câinilor care nu au fost revendicaţi, adoptaţi, adoptaţi la distanţă sau menţinuţi în adăposturi, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, va fi emisă prin completarea de către împuternicitul primarului a unui formular special.

Împuternicitul primarului emite decizii de eutanasiere exclusiv pentru câinii fără stăpân din adăposturile publice administrate de serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

CUM SE SALVEAZĂ DE LA MOARTE CĂȚEII

Pentru a se evita dreptul primăriilor și al “hingherilor” de a omorî câinii mai vechi de 2 săptămâni în adăpost aceștie fie sunt adoptați individual de către persoane fizice, fie colectiv de către asociații private.

La Tg-Jiu rata de adopție de către persoanele fizice este extrem de mică. Norocul unora dintre câini este cu unele asociații private care, când au posibilitățile necesare, îi preia mai mulți odată și îi îngrijesc până când sunt adoptați de persoanele interesate.

CE POATE FACE STATUL

Este de notorietate faptul că statul, prin autoritățile și serviciile de resort, alocă fonduri pentru sterilizarea cât mai multor câini fără stăpân. Dar, de cele mai multe ori, campaniile de sterilizare sunt insuficiente sau se întâmplă doar pe hârtie deoarece, cei de la vârful instituțiilor responsabile sunt angajați la “STAT”.

Soluția umană nu este să ucizi fără număr cât mai multe animale ca să te scapi de ele. Soluția este ca să previi înmulțirea necontrolată a acestora… dar trebuie să te mai și ocupi de asta.

LEGEA TREBUIE MODIFICATĂ?

Opiniile sunt împărțite. Pe de o parte, cele 14 zile de adăpost până la eutanasiere sunt dureros de puține.  Pe de altă parte, legea română dă posibilitatea autorităților locale pentru astfel de masacre.

Un miting pentru drepturile animalelor va avea loc pe 21 Septembrie a.c., la București, pentru a atrage atenția conducătorilor asupra necesității modificărilor legislative.

Până una alta, la Gorj se omoară cu zâmbetul pe buze animale neajutorate iar politicienii au alte priorități în această perioadă… CIOLANUL.