(Foto) STOP ambroziei în Târgu Jiu! AVERTISMENT pentru cetățeni!

“❗❗STOP AMBROZIEI ÎN TÂRGU JIU❗❗
Poliția Locală Târgu Jiu informează proprietarii de terenuri infestate cu buruiana ambrozia că au obligația legală de a lua toate măsurile necesare pentru distrugerea acesteia, în scopul prevenirii consecințelor negative pe care le are asupra sănătăţii populaţiei.
Începând cu luna iunie 2021, Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin S.C. Edilitara Public S.A., a început campania de eradicare a ambroziei de pe terenurile aparținând domeniului public și privat al Municipiului Târgu Jiu.
Combaterea ambroziei este reglementată de Legea nr. 62/2018 și de Hotărârea de Guvern nr. 707/2018 pentru aprobarea normelor metodologice, iar nerespectarea prevederilor menționate în aceste acte normative se sancționează cu amendă de la 1.000 – 5.000 lei (persoane fizice) și cu amendă de la 10.000 lei – 20.000 lei (persoane juridice).
Ambrozia este o plantă perenă, cu răspândire agresiv-invazivă.
Perioada de polenizare este lungă, de la sfârșitul lunii iulie până la sfârșitul lunii octombrie. Mai, iunie și începutul lunii iulie, când planta se află în stare vegetativă, fără a elibera polen, înseamnă perioada optimă în care se poate face eradicarea plantei. De la an la an, tot mai multe persoane dezvoltă alergie la ambrozie, iar vârsta de debut a simptomelor este tot mai mică.
Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne implicăm pe termen lung în lupta împotriva ambroziei.
Pentru a semnala anumite zone în care crește ambrozia, ne puteți sesiza astfel: Aleea Minerilor, nr. 4, Târgu Jiu
e-mail: office@politialocalatgjiu.rotelefonic: 0253/225.434”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.