Serviciul urbanism din Primaria Tg-Jiu – în avarie…

Ex-șefa serviciului urbanism din Primăria Tg-Jiu a fost destituită de primarul Marcel Romanescu din funcția publică urmare a calificativului nesatisfăcător la locul de muncă. După perioade lungi de procese, destituirea șefei a rămas în picioare, în mod definitiv.
La începutul lunii Iulie 2021, ex-șefei de la urbanism îi expira perioada legală de preaviz, trebuind să părăsească postul ce l-a ocupat ani la rând și care i-a “umplut declarația de avere” de-a lungul vremii.
CETĂȚENI REVOLTAȚI!
Nu este tocmai o noutate că serviciul urbanism din cadrul Primăriei Tg-Jiu nu a funcționat niciodată așa cum ar trebui. Construcțiile haotice din municipiu sunt ușor de sesizat pentru orice nepriceput.
De ani buni de zile oamenii s-au declarat nemulțumiți de activitatea acestui serviciu iar scandalurile penale s-au ținut lanț.
De multe ori, cetățenii obișnuiți erau “ținuți pe la uși” în timp ce “greilor urbei” li se rezolvau certificatele de urbanism cu pixul ori li se acordau autorizații de construire așa cum altora nu…
În prezent, mai mulți cetățeni ai municipiului ne-au semnalat la redacție că solicitările depuse cu luni bune în urmă nu le sunt rezolvate sau li se trimit anumite comunicări cu întârzieri foarte mari de timp.
Cert este că pentru orice lucru mărunt cetățeanul este, de cele mai multe ori,  fie pus pe drumuri pentru completări inutile fie amânat pentru diferite motive banale ce puteau fi învederate încă din momentul depunerii actelor.
Locul Erminei Pasăre a fost preluat de puțin timp, de un funcționar obișnuit al primăriei, Dan Grecu, iar conform spuselor de zilele trecute ale edilului Marcel Romanescu, nu prea există doritori să se angajeze pe posturile vacante.
Totuși, cetățenii speră că odată cu plecarea Erminei Pasăre de la conducerea serviciului de urbanism și ceilalți funcționari vor fi mai apropiați de nevoile cetățenilor iar metehnele vechi vor dispărea.