“Sacul cu voturi” din mașina Primăriei și ochelarii cu dioptrii incorecte. Caz de psihiatrie sau de judecătorie?! (Articol de opinie)


O poză în care apare primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, lângă Passat-ul Primăriei cu ușa din spate deschisă și o pătură albă pe banchetă a stârnit o adevărată psihoză conspiraționistă în rândul comentacilor politici suferinzi de eșecul scrutinului. Consiparația precum că respectiva pătură este un “sac cu voturi” ciordit, personal, de la BEJ Gorj, de către edilul câștigător al unui nou mandat a fost și este încă ridicată atenției publice la nivel ridicol de presa aservită intereselor liberale.

Mai mult, “descoperitorii fraudei / jafului” de la alegerile din Târgu Jiu au trecut la plângeri penale, acțiuni pe instanțele de judecată și un “proces” în mediul online dus (putem spune) la forma paroxistă a demenței. Ca să fie și mai ridicol, dar și mai credibil pentru profani, în întregul circ mediatic cei interesați și purtători de dioptrii incorecte pe nas au introdus și alte persoane în poza respectivă, confundând un anume Vătafu cu un alt anume Costache, personaj din staff-ul de partid al primarului Romanescu. 

Din punct de vedere electoral, “manualele” unor așa-ziși experți în “campanii de manipulare electorală”, scrise de Felicși Târtițari (n.n. autor imaginar, pentru a nu se asimila unor persoane reale) cu probleme frustrante din copilărie și încă nerezolvate…

…cu muci în freză și experți în slogane pompoase demne de reclame la dero, prevăd printre ultimele capitole că în situația în care alegerile se pierd de către clientul candidat – plătitor – se recomandă încă o lună de văicăreală pe tema “fraudei la alegeri” și pe cât posibil denigrarea celor câștigători.

Până la urmă, instanțele de judecată și instituțiile abilitate vor clarifica din punct de vedere legal și acest tam-tam politic. Din păcate, în lipsa unor reacții ferme din partea celor vizați de atacurile conspiraționiste, manipularea va rămâne în picioare, în favoarea celor ofuscați și plătitori, strategii cu banii în conturi iar marea majoritate a populației… cu încă o gălușcă de calitate îndoielnică înghițită.

Bine este totuși că, celor cu dioptriile incorecte nu le-a trecut prin cap să spună că în mașina primarului se afla prosopul miresei, fată mare în noapte nunții, de la o cununie… .

(Articol de opinie)

 

*Publicația Scandal de Gorj nu a fost implicată, sub nicio formă, în campanii electorale, nu “trăiește” din bani politici sau publici!