Damblageală totală! După ce le-au distrus habitatul și jefuit pădurile, acum VOR SĂ OMOARE URȘII din Gorj!?

Deputat USR de Gorj, Radu Miruță: “…eliminați astfel de exemplare care produc pagube evidente!”

Un nou scandal a luat amploare, recent, în Gorj. Este vorba despre relocarea a șapte urși de la Sinaia (PH) la Polovragi (GJ), dintre cei obișnuiți de oameni… cu oamenii. Reacții și opinii de tot felul au început să apară în mediul online, de la unele avizate până la unele chiar tembele. Bineînțeles, este anormal fi de acord cu “plimbarea” unor urși considerați periculoși prin diferite zone ale țării, sub pretextul de a elimina pericolul de atac al animalelor asupra cetățenilor. Dar nimeni nu vorbește de CAUZA care a condus la “domesticirea” urșilor sau de ce și ce a condus ca acești urși să-și părăsească pădurile montane (habitatul lor natural, casa lor) și au ajuns până la marginea orașelor.

Despre defrișările masive, practic distrugerea “casei” animalelor sălbatice nu face nimeni referire, poate, pentru a nu deranja coloșii străini care fac milioane de euro din exploatările forestiere ori mafia lemnului din țară. Soluția, tembelă și contra naturii, să omorâm urșii, lupii și ce animale sălbatice or mai viețui în natură pentru a nu deranja mafia lemnului și incompetența autorităților???

FOTO: Captură ecran site USR, petiție salvarea pădurilor

Deputatul de Gorj, Radu Miruță: “Tot aud de ursii care intra peste oameni in zona de Nord a Gorjului: la Ranca, la Baia de Fier, la Polovragi, la Crasna. A venit raspunsul: i-au adus aici. Am crescut acolo, situatia aceasta nu a existat si a aparut brusc. Urs care sa intre in casa, sa bea uleiul tinand sticla ca omul, sa manance dulceata din borcan, asa cum a fost la Ranca, eu nu citisem decat in carti seara cand il adormeam pe baietelul meu.

FOTO: Captură ecran facebook: Radu Miruta

Ei bine, zic, ceva trebuie sa se fi intamplat si-am folosit instrumentul parlamentar pentru a afla. A venit si raspunsul: 7 ursi de la Sinaia au fost adusi la Plovragi, ca masura a combaterii atacurilor in zona Prahova. Adica, cei 7 ursi invatati cu oamenii la Sinaia au generat acolo probleme, iar masura a fost sa ii aduca in Gorj, sa genereze probleme si aici.

Cu acordul cui e o intrebare. Cu cel al administratorului fondului cinegetic nr 69, Olteț, din anul 2022.

Ce putem face noi, cei pacaliti? Pai, pe langa a nu mai fi gluga de coceni, legea spune ca “extragere prin eutanasiere sau impuscare”.

Deci, dragi autoritati din Gorj: dupa ce ca ati fost pacalite sa acceptati ursii domesticiti aici, in loc sa va plangeti prin ziare, aplicati legea si eliminați astfel de exemplare care produc pagube evidente.”, spune Radu Miruță.

DISCLAIMER: NU PUTEM FI DE ACORD CU UCIDEREA A ANIMALELOR SĂLBATICE! STATUL ESTE RESPONSABIL PENTRU PROTEJAREA FAUNEI !!!